Van Huffelen bij I-Partnerschap & Versterking capaciteit IHH

Afgelopen donderdag 23 november hadden I-Partnerschap Informatiehuishouding en aanverwant project Versterking capaciteit Informatiehuishouding de eer om nogmaals Alexandra van Huffelen, demissionair staatssecretaris Digitalisering, te ontvangen.

Stilgestaan is onder andere bij het Kennisportfolio, lees ook meer hierover in ons eerdere bericht, en de onderstaande zaken.

Zo is er teruggeblikt op het wervingsevent Open Huis IT&IV Rijksoverheid van 4 september, waar naast 50 Rijksorganisaties ook nog eens ruim 500 informatieprofessionals kennis hebben gemaakt met het informatiedomein van de Rijksoverheid. Het Open Huis heeft tot nu toe meer dan 50 nieuwe collega’s opgeleverd. Shimi Goossen-Timmers, senior adviseur recruitment bij de Tweede Kamer der Staten-Generaal, heeft haar enthousiasme over het Open Huis en de resultaten daarvan met de demissionair staatssecretaris kunnen delen.

Ook heeft Inge Strijker, onderzoeker bij het Lectoraat Digital Business & Society van Hogeschool Windesheim, verteld over haar relatie met I-Partnerschap en het onderzoek over bias in algoritmes dat zij aan het uitvoeren is bij de Dienst Toeslagen, met behulp van studenten. Dit is een mooi voorbeeld hoe I-Partnerschap onderwijs en overheid actief én duurzaam aan elkaar weet te verbinden.

Al met al hebben wij een plezierig én inhoudelijk gesprek gevoerd. Kortom, een uiterst nuttig en mooi bezoek.

Wil je meer weten over de werving van personeel? Neem dan contact op met wervingihh@rijksoverheid.nl. Voor de activiteiten van I-Partnerschap, zoals studentopdrachten of onderzoeken: i-partnerschap@rijksoverheid.nl.

Dank aan Emilie Adegeest-Broekhuijse, Sander Verhoeckx, Joost Schrage, Anouk Provily, Inge Strijker, Shimi Goossen-Timmers, Chris van Riet en Anika Beynon.