Meld je nu aan voor de kennissessie op 26 oktober: ‘Inhuren op een andere manier’

Ken jij de alternatieve mogelijkheden naast externe inhuur? Vaak wordt er snel naar de markt gekeken, maar intern is er ook van alles mogelijk! Omdat deze mogelijkheden vaak nog onbekend zijn, wordt op 26 oktober de online kennissessie 'Inhuren op een andere manier' georganiseerd. Andere manieren die aan bod komen zijn het Rijks ICT Gilde en I-Interim Rijk. Ook kun je denken aan de detavast-constructie, het Rijks I-Traineeship en I-Partnerschap Rijk - Onderwijs.

In het interview tussen Marc-Jan kraaijenzank en Madeleine Heuvelman, een van de partners in het I-Partnerschap programma, krijg je inzicht in de mogelijkheden en voordelen van samenwerken met het onderwijs, en waarom ze deelnemen aan de sessie:

"We merken allemaal dat er krapte is op de I-arbeidsmarkt, ook bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Onze primaire reactie is vaak om in te huren. Dit kan mogelijk een korte termijn oplossing zijn. Ik geloof meer in de langetermijnoplossing, namelijk investeren in jong I-talent, bijvoorbeeld door studenten en trainees opdrachten binnen de organisatie te geven zodat zij recente kennis inbrengen en enthousiast worden om te gaan werken bij de Rijksoverheid. Bij IenW hebben we de afgelopen jaren hard gewerkt aan deze doelgroep, wat al heeft geresulteerd in meerdere enthousiaste nieuwe medewerkers", vertelt Madeleine.

Marc-Jan licht dit verder toe: "Als overheid staan we voor grote uitdagingen waarbij digitalisering een belangrijke rol speelt. We zien dat de afhankelijkheid van externe ICT-inhuur en de daarmee gepaarde kosten steeds verder toeneemt. Tegelijkertijd blijkt uit onderzoek van PwC dat de arbeidsproductiviteit met 30% kan dalen als er veel externe inhuur is. Met het hoge verloop van externe krachten gaat ook veel kennis verloren. Het is daarom hoog tijd om te werken aan een gezonde personele capaciteitsopbouw, zodat we onze doelstellingen in eigen beheer kunnen realiseren. En die mogelijkheden zijn er!"

Karlijn van der Lelij, projectleider bij de kennissessies, sluit af: "In feite zou elke I-manager of HR-adviseur op de hoogte moeten zijn van I-Partnerschap en de andere interne opties. Dus kom vooral naar deze kennissessie of deel het met je collega's. Ter promotie van deze sessie hebben we ook ansichtkaarten ontwikkeld die hiervoor gebruikt kunnen worden."

De online kennissessie 'Inhuren op een andere manier' vindt plaats op donderdag 26 oktober van 11.00 tot 12.00 uur.

Meld je aan voor de kennissessie.