Terugblik op het Purple Nectar event van Defensie

Afgelopen woensdag 27 en donderdag 28 september vond het Purple Nectar & Innovation in Defence Connect plaats.

Te midden van Kamp Soesterberg bracht dit event een diverse mix van deelnemers bij elkaar, variërend van defensie en overheidsinstanties tot innovatieve MKB-bedrijven. De missie? Het aangaan van krachtige verbindingen en samenwerkingen.

Bij de I-Partnerschap-stand stonden niet alleen regiomanagers klaar voor boeiende gesprekken, maar ook enthousiaste studenten van Hogeschool Rotterdam en de Universiteit Twente.

Vanuit Hogeschool Rotterdam was het dynamische duo, Timo Hoek en Robin Schmidt, aanwezig om gedurende deze twee dagen een workshop over "Deepfake" te verzorgen. Hierin onthulden ze de geheimen achter het creëren van een deepfake, terwijl ze ook kort ingingen op het fascinerende terrein van deepfake audio en de zowel boeiende als uitdagende mogelijkheden.

Aan de andere kant vertegenwoordigden Giorgio Rettagliata en Ronja Kreiter de Universiteit Twente, vergezeld door hun innovatieve metgezel, Furhat - een slim robothoofd dat een verbazingwekkende samenwerking aan kan gaan met ChatGPT. Furhat is in staat om een diepe, psychologische connectie met individuen te smeden, en dat opent een wereld aan mogelijkheden.

In deze vlog nemen Sonya Ovisi en Babette Pöll je mee op een reis door de bijdrage van I-Partnerschap aan het Purple Nectar 2023 event. Zie met eigen ogen hoe dit event de toekomst van innovatie en samenwerking in de sector vormgeeft.