Samenwerking Hanze Hogeschool en Rijksoverheid in het IDDI-Lab

Vandaag is het IDDI-Lab officieel geopend binnen de deuren van de Digital Society Hub (Zernikepark 10, Groningen). Het IDDI-Lab (Informatiehuishouding Door Duurzame Innovatie) is zowel fysiek als online een werkplek voor innovatie rondom informatiehuishouding.

Onthulling openingsvideo

Tijdens een bijeenkomst tussen de Hanzehogeschool Groningen / Hanze University of Applied Sciences Groningen en I-Partnerschap Rijk - Onderwijs werd de video onthuld die het symbolische lintje doorknipte. Hierin benadrukken Dick Pouwels (voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool) en Arre Zuurmond (regeringscommissaris Informatiehuishouding bij de Rijksoverheid) het belang van de samenwerking op gebied van informatiehuishouding. 

IDDI: Informatiehuishouding door Digitale Innovatie. Het IDDI-Lab verbindt Rijkspartners en kennisinstellingen in Noord-Nederland rondom het thema informatiehuishouding.

Huis op orde

De eerste steen van het IDDI-Lab is gelegd. In de komende jaren wordt het symbolische ‘huis’ van de Rijksoverheid, via de inzet van het IDDI-Lab, beetje bij beetje geordend. Meer dan 25 Hanze-studenten van diverse opleidingen als HBO-Rechten, bedrijfskunde en communicatie werken komend semester enthousiast aan dit doel. Het IDDI-Lab gaat van start met casussen van DICTU, Justitiële Informatiedienst, RDW, I-Partnerschap Rijk - Onderwijs en het lab zelf.

Samenwerking

We kijken uit naar een vooruitstrevende samenwerking en verheugen ons, namens het team van het IDDI-Lab, op de innovaties die voortkomen uit de opdrachten. Ook willen we onze Noordelijke Rijkspartners van harte welkom heten om in het IDDI-Lab te komen innoveren.