Over ons

Delta Review wordt geleid door Jeannette Gommans-Verkolf. Zij doet dit samen met Bithiah Singh-van den Berg (Project Business Consultant van Delta Review). Hieronder lees je hoe Jeannette en Bithiah bij deze organisatie terecht zijn gekomen en hoe zij hun werk ervaren.

Bithiah Singh-van den Berg, Project Business Consultant (links) en Jeannette Gommans-Verkolf, Hoofd Delta Review (rechts)

Jeannette

"In 2019 ben ik samen met Annelien W. als kwartiermaker voor de Delta Review aan de slag gegaan. Samen hebben we de Gateway Reviewmethode in deze projectfase omgezet naar een methode die ook werkt voor reviews voor programmamanagers. Na een redelijke start, met een maatwerkopdracht voor het programma Inkoop en Aanbesteding in het sociaal domein van VWS, kwam daar ineens de coronacrisis. Die hielp niet mee om bekendheid te geven aan deze nieuwe vorm van peerreview en om ook organisaties te laten ervaren hoe helpend een Delta Review kan zijn. Toch zijn we in de coronaperiode doorgegaan, hebben digitale reviews uitgevoerd, via Webex nieuwe reviewers opgeleid, voorlichtingsbijeenkomsten digitaal verzorgd.

Vanaf 2021 is besloten Delta Review als zelfstandig merk onder (toen nog UBR) Rijksorganisatie voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie verder te laten gaan, dit was ook het moment waarop Annelien afscheid nam. We kwamen in de nafase van Corona terecht en konden meer op pad gaan. Dit zorgde ervoor dat ik samen met de reviewbegeleider Bithiah Singh-van den Berg langs potentiële opdrachtgevers kon gaan en ze laten ervaren hoe helpend een Delta Review kan zijn.

Inmiddels zijn wij in een fase gekomen dat organisaties en programmamanagers ons weten te vinden en we voor steeds meer mooie opdrachten gevraagd worden. Zowel binnen de Rijksoverheid, gemeenten, provincies als waterschappen. Dit hadden we natuurlijk nooit kunnen bewerkstelligen zonder onze community van Delta Reviewers. Zij zijn altijd bereid om mee te denken en aan te pakken waar nodig. Ook maken zij regelmatig een week hun agenda leeg om een collega te helpen.

Nu na ruim 4 jaar kijk ik toch wel trots terug op wat we, ondanks corona, bereikt hebben. Een mooi product dat steeds meer belangstelling krijgt, een community die enthousiast is en vooral goede resultaten voor onze opdrachtgevers."

Bithiah

"Ik ben in 2016 via een tijdelijke opdracht bij Bureau Gateway aan de slag gegaan als projectondersteuner. Wat mij aantrok in deze organisatie was dat er d.m.v. een peerreview gekeken werd naar hoe dingen (echt) beter konden in diverse processen en bestuurlijke aangelegenheden binnen de overheid. Een fantastisch collegiaal instrument! Er was ook al heel lang de wens om deze reviewmethode te willen inzetten binnen projecten en programma’s, om zo ook de project-/programmamanager te helpen. Dus toen mijn collega Jeannette Gommans, Bureau Delta Review hiervoor mocht opstarten en mij in 2019 vroeg om als reviewbegeleider aan te sluiten, heb ik deze kans direct aangegrepen.

De Delta Review is intussen al aardig bekend geraakt en heeft mooie successen weten te behalen. Ik ben er dan ook trots op dat ik daar een actieve bijdrage aan heb mogen leveren. Ik vind het fantastisch te mogen samenwerken met een betrokken community en, daar ik meer van het bellen dan mailen ben, heb ik altijd in goed contact gestaan met de community-leden. Ook toen het even wat minder ging t.g.v. de coronaperiode. Deze contactmomenten hebben geholpen om te kijken naar waarin we nog meer kunnen betekenen voor zowel de community als de opdrachtgevers van een Delta Review.”