RADIO gaat dit najaar weer op Techpeditie

Na het succes van de eerdere werkbezoeken aan toonaangevende techbedrijven, gaan we weer op Techpeditie. Zie en ervaar wat de impact is van nieuwe technologie op ons werk bij de overheid. Op 21 september, 12 oktober en 30 november 2023 gaan we op werkbezoek bij Ordina, Amazon Web Services (AWS) en IBM. Meld je vandaag nog aan, want vol is vol.

Samenwerking met NLdigital

De RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) werkt voor de Techpedities samen met organisaties verenigd in NLdigital. Doel van deze samenwerking is het vergroten van kennis van medewerkers bij de overheid over nieuwe technologie. Zie met eigen ogen hoe techbedrijven zich voorbereiden op de toekomst. Ervaar en bespreek, los van concrete inkoopvragen en in een informele sfeer, hoe zij naar de overheid kijken.

We gaan dit najaar weer op Techexpeditie: 21-9, 12-10, 30-11. Bekijk het programma en meld je aan.

Keuze uit 3 verschillende Techpedities

De werkbezoeken zijn op de volgende data en tijden. Je bent van harte welkom bij 1 of meerdere werkbezoeken:

  • donderdag 21 september: 12:00-16:00 uur (inclusief lunch) bij Ordina in Nieuwegein
  • donderdag 12 oktober: 12:00-16:00 uur (inclusief lunch en rondvaart) bij AWS in Amsterdam
  • donderdag 30 november: 12:00-16:00 uur (inclusief lunch) bij IBM in Amsterdam

Inhoud werkbezoeken

  • Het werkbezoek aan Ordina gaat over de verantwoorde inzet van AI. De ontwikkeling van AI gaat erg snel. Nieuwe disruptieve AI producten en services (zoals ChatGPT) komen beschikbaar en leiden tot nieuwe verwachtingen bij burgers. Bestuurders van overheden hebben een grote rol om hier de juiste kaders te stellen en hier sturing aan te geven.
  • Het werkbezoek aan AWS gaat over trends. Het  gaat vaak over AI, maar met welke 3 andere belangrijke trends moeten overheden (en burgers) rekening houden? Volgens AWS: cloud, digital twins en quantum computing. Amazon Web Services (AWS) deelt haar perspectief op deze trends. We bespreken ook graag de karakteristieken en voordelen van de Rijksbrede cloudovereenkomst voor de centrale overheid.
  • Het werkbezoek aan IBM staat in het teken van quantum computing. Veel facetten komen tijdens deze Techpeditie aan de orde. De veiligheidskant, de computingkant en zeker ook de ‘kansenkant’. Ook andere partijen uit de markt en wetenschap worden hierbij betrokken.

Aanmelden

Je kunt je via radio@rijksoverheid.nl aanmelden voor 1 of meerdere Techpedities. Voor managers die vallen onder de Algemene Bestuursdienst bestaat de mogelijkheid onderling in gesprek te gaan. Zij kunnen zich inschrijven via het ABDleerportaal. Maar ook als je geen manager bent, ben je van harte welkom.