Meld je aan voor de kennissessie Governance van 20 maart

Ben jij manager of opdrachtgever binnen de Rijksoverheid? En ben jij zo’n opdrachtgever die duidelijke governance-afspraken maakt over de taak- en rolverdeling in de besturing van het project, programma of organisatie? En vraag jij je af waarom het in de praktijk dan toch vaak anders loopt? Besluitvorming komt niet goed tot stand of duurt lang, er wordt liever gewerkt volgens een consensusmodel dan dat één partij beslissingsbevoegdheid krijgt, de stakeholderrepresentanten wisselen steeds. Kortom, de praktijk is grilliger dan je op papier had afgesproken. Gevolg: verwarring, inefficiëntie, nodeloze conflicten, tijdsoverschrijdingen, mislukkingen.

Hoe ga je hiermee om?

Uit onderzoek door Gateway blijkt dat de rol(on)vastheid en het commitment van de verschillende spelers, de samenwerking in het team en de dominante cultuur, m.a.w. het Governance-Spel, in het merendeel van de gevallen hoofdoorzaak van mislukking te zijn. Hoe verbeter je deze processen? Hoe kan je dit Governance-Spel tot in de puntjes beheersen? Rijksconsultants gebruikt hiervoor een handig instrument: het Klaver-4-model. 

Kennissessie Governance 20 maart 15.00 - 17.00 uur

Wil je daar meer over weten?

Meld je dan aan voor de kennissessie van ODI Rijksconsultants op maandag 20 maart.

In deze kennissessie geeft trainer en Rijksconsultant Jip Op den Kamp een praktische inkijk in de Klaver4-methodiek. Aan de hand van een casus ga je hiermee aan de slag. In twee uur leer je als opdrachtgever hoe je processen kunt verbeteren en veranderingen kunt realiseren die er toe doen in de complexe politiek-bestuurlijke omgeving met veel stakeholders en verschillende belangen en karakters.

Meld je nu aan

De kennissessie vindt plaats op maandag 20 maart 2023 van 15.00-17.00 uur, via Webex.

Rijksconsultants organiseert ook uitgebreide Governance-trainingen waar je je voor kunt opgeven. Lees meer op de website.

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Meer weten over de kennissessie van ODI?

Stuur een e-mail naar contact@rijksorganisatieodi.nl en we nemen contact met je op. Meer weten over Rijksorganisatie ODI, kijk dan op onze website.

Graag tot ziens tijdens onze kennissessie!