Ben of ken jij iemand met hoogsensitiviteit?

Wist je dat 15-20% van de mensen in Nederland Hoogsensitief is? Misschien herken jij je erin, ongetwijfeld zullen collega’s in jouw omgeving dit persoonlijkheidskenmerk hebben.

Hoogsensitieve Personen (HSP) zijn gevoeliger voor prikkels, waarbij deze ook diepgaander worden verwerkt in het brein. Dit is verbonden met voordelen zoals verhoogde opmerkzaamheid, creativiteit, meer attent zijn op fouten en gevaar - maar ook nadelen zoals overprikkeld raken, toegenomen stressgevoeligheid en vaak moeite met grenzen bewaken.

Mindfulness kan een bondgenoot zijn in het optimaal omgaan met HSP. Daarom organiseert Mindful Rijk op 30 januari van 10:00-11:30 uur de bijeenkomst ‘Mindfulness en Hoogsensitiviteit’. Bij de vorige editie deden meer dan 250 Rijkscollega’s mee.

Eén van de reacties toen: 'Ik heb geleerd dat ik HSP ook als positieve kracht in kan zetten. Daarnaast hoopte ik op praktische handvatten en die heb ik zeker gekregen!'

In deze bijeenkomst

  • Ontdek je wat HSP precies is.
  • Ervaar je hoe mindfulness kan ondersteunen bij hooggevoeligheid in je werk.
  • Heb je na afloop concrete handvatten die je meteen kunt toepassen in je werk.

Meld je aan via dit formulier.

Mindful Rijk is het expertisecentrum voor Mindfulness en Positieve Psychologie binnen de Rijksoverheid. De missie van Mindful Rijk is het vergroten van de veerkracht en bevlogenheid van Rijksmedewerkers. Kijk voor meer informatie over ons aanbod en waar we voor staan op www.mindfulrijk.nl.