Leer en Ontwikkel Campus

De Leer en Ontwikkel Campus faciliteert professionals en opleiders binnen het ministerie van BZK op het gebied van leren, ontwikkelen en kennis delen.

Leer en Ontwikkel Campus

Leren, ontwikkelen en kennis delen

Vanuit Rijksorganisatie voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie werken we aan een betere, slimmere en sterkere overheid. Omdat onze professionals in een omgeving werken die snel verandert, is het belangrijk dat hun kennis en vaardigheden aansluiten op de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied. De missie van de Leer en Ontwikkel Campus is het faciliteren van leren, ontwikkelen en kennis delen binnen Rijksorganisatie voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie, het ministerie van BZK en daarbuiten. Zodat iedereen slimmer en beter kan werken. Het LOC Platform is ons belangrijkste instrument. Het platform biedt leeractiviteiten voor meerdere opleidingsniveaus, die professionals op ieder moment in hun loopbaan kunnen volgen. Zo krijgen ze zelf de controle over hun ontwikkeling. 

Visie op Leren en Ontwikkelen

De focus van de Leer en Ontwikkel Campus is tijd- en plaats onafhankelijk leren. Het aanbod is afgestemd op relevante marktontwikkelingen binnen het werkveld van de Rijksoverheid. Daarmee sluiten we aan op de rijksbrede visie op Leren en Ontwikkelen, zoals die te vinden is op de Rijkscampus.

Door de coronacrisis zijn de mogelijkheden voor online werken én online leren snel gegroeid – en daarmee ook het aanbod in online leeractiviteiten. Dit maakt tijd- en plaats ongebonden leren makkelijker, waarmee we bijdragen aan aantrekkelijk werkgeverschap vanuit Rijksorganisatie voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie, het ministerie van BZK en als Rijksoverheid.

Onze services

Behalve het LOC Platform biedt de Leer en Ontwikkel Campus ook maatwerkadvies voor leer- en ontwikkelvraagstukken binnen de Rijksoverheid. Onze professionals hebben jarenlange expertise en ervaring en zijn rijksbreed inzetbaar. We kennen de weg binnen de Rijksoverheid en zijn op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op gebied van leren, ontwikkelen en kennisdeling. 

Heb je een ontwikkelvraagstuk of uitdaging binnen jouw organisatie of team? Onze professionals denken graag met je mee om gezamenlijk tot concrete oplossingen te komen. Denk hierbij aan de ontwikkeling van:

  • leerpaden en routekaarten
  • opleidingsprogramma’s
  • maatwerk leeractiviteiten
Persoon bekijkt LOC Platform op beeldscherm

Over het LOC Platform

Het LOC Platform is de tool voor leren en ontwikkelen van de Leer en Ontwikkel Campus. Het is de centrale plek binnen het ministerie van BZK waar professionals zich kunnen ontwikkelen. Het LOC Platform is op verschillende manieren inzetbaar:

  • Het opleiden van eigen medewerkers. Via het LOC Platform hebben zij toegang tot tal van actuele leeractiviteiten. 
  • Het volgen van de vorderingen van je medewerkers. Via het management dashboard kunnen managers de voortgang van hun teamleden eenvoudig bijhouden.
  • Kennisdeling via community’s. Medewerkers kunnen een open of besloten community vormen om kennis te delen met andere collega’s en organisaties.
  • Het eigen leeraanbod toegankelijk maken. Als organisatie kun je e-learnings bouwen en aanbieden of het inschrijfproces voor bijeenkomsten en webinars eenvoudig organiseren.

Heb je een leer- en ontwikkelvraag en ben je benieuwd wat de Leer en Ontwikkel Campus voor je kan betekenen? Neem contact op met ons op via: postbus.loc@minbzk.nl

De Leer en Ontwikkel Campus verstuurt tweemaandelijks een nieuwsbrief! Daarin lees je het laatste nieuws over het LOC platform en krijg je slimme tips om met je ontwikkeling aan de slag te gaan. Wil je ook het laatste nieuws ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van de Leer en Ontwikkel Campus.