Congres Rijk als aantrekkelijk werkgever, met medewerking van InterCoach!

4 april in Utrecht: “Waarom medewerkers voor onze organisatie kiezen”. Begin april was het zover: het congres “Rijk als aantrekkelijk werkgever”. HR- en bedrijfsvoeringprofessionals van het Rijk kwamen samen om over dit belangrijke onderwerp te komen leren.

InterCoach, als organisatieonderdeel voor collega-coaching en intervisie, leverde tijdens dit congres expertise door een divers aantal workshops te verzorgen.

Zo sprak collega Albert van Ruitenburg over het onderwerp netwerken. Want waarom stapt de ene heel makkelijk een zaal voor onbekenden in en is het voor anderen een grote overwinning om dit te doen? Albert speelde tijdens de workshop in op hoe je de kunst van het netwerken aanleert en hoe je als HR-professional jouw organisatieonderdeel met deze kennis kunt inspireren en ondersteunen.

Je kon ook aan de workshop “Ben je een boomer of ’n groentje?” meedoen. InterCoach werkte hierbij samen met de collega’s van het Rijks I-Traineeship.
Tijdens deze workshop speelde de collega’s in op generatie-leren. Want hoe zit dat nou met de verschillen en overeenkomsten tussen diverse generaties? En hoe faciliteer je het gesprek hierover binnen jouw eigen afdeling of organisatieonderdeel?

Het Congres Rijk als aantrekkelijk werkgever 2023 werd prachtig georganiseerd door het Directoraat-generaal Digitalisering en Overheidsorganisatie/Ambtenaar & Organisatie (DGDOO/A&O) en Personeel & Organisatie Rijk (O&P) Rijk. Organisatie en Personeel Rijk (O&P Rijk) is de nieuwe hr-dienstverlener van het Rijk per januari 2023 en is ontstaan uit de samenvoeging van P-Direkt, UBR Personeel en Binnenwerk.

Podcastserie “Coaching, Nut of Noodzaak?”

Voor InterCoach was het een extra bijzonder moment. We lanceerden tijdens het Congres namelijk onze nieuwe podcastserie “Coaching, Nut of Noodzaak?”. Bezoekers konden op onze sfeervolle stand de podcast luisteren. Ook deelden we een QR code uit, waardoor de vele bezoekers in de trein naar huis makkelijk de podcast konden luisteren. En dat deden ze in grote aantallen! Ben jij ook benieuwd? Ga naar onze podcastpagina.

Wil je meer weten over InterCoach?

Ga dan naar www.rijksorganisatieodi.nl/intercoach en neem contact met ons op.