Praktische zaken

Op deze pagina vind je een overzicht van praktische zaken rondom jouw Rijks I-Stage, zoals de aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden van de rijksoverheid en de sollicitatieprocedure.

Arbeidsvoorwaarden

Jij werkt tijdens je stage serieus mee aan zaken die van belang zijn voor Nederland. Duurt je stage langer dan een maand, dan wordt jouw inzet beloond met een stagevergoeding, reisvergoeding en vakantiedagen. Jouw stagevergoeding hangt af van je opleidingsniveau en het wekelijks aantal werkuren. De meeste rijksorganisaties hanteren daarvoor deze richtlijnen.

Naast een stagevergoeding krijg je, bij een 40-urige werkweek op jaarbasis, 160 vakantie-uren. De hoogte van de stagevergoeding en het aantal vakantie-uren hangt af van je contracturen. Loop je korter dan een jaar stage of minder dan 40 uur per week? Dan worden je vakantie-uren en je stagevergoeding naar rato berekend.

Sollicitatieprocedure

Solliciteren op een I-stage kan het hele jaar door. Klik hier om je direct aan te melden. Bij de Rijksoverheid krijg jij vervolgens de kans jouw ideale ICT-stage zelf vorm te geven. Wij bieden stageplaatsen door het hele land gedurende het hele jaar. Als jij bij ons solliciteert voor een I-stage, nemen we altijd contact met je op. We nemen jouw verzoek in behandeling en gaan voor jou op zoek naar een aantal rijksorganisaties en stageplekken die goed bij jouw wensen en ideeën passen.

Als Rijks I-Stage een goede match heeft gevonden met één of meer organisaties binnen de Rijksoverheid die aansluiten bij jouw wensen en ideeën, ontvang je een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Tijdens dit gesprek kijken jullie of er een klik is. Als dit het geval is, bespreken jullie wat de mogelijkheden zijn voor het invullen van jouw ideale I-stage en maken jullie afspraken. Als je voor meerdere sollicitatiegesprekken bent uitgenodigd en stageplekken krijgt aangeboden, maak je zelf een onderbouwde keuze bij welke organisatie je stage wilt lopen.

Het kan ook gebeuren dat we geen passende stageplaats kunnen vinden. Daar houden we je ook van op de hoogte.

Geïnteresseerd?

Wil jij een I-stage doen bij het Rijk? Solliciteren doe je via onze pagina op werkenvoornederland.nl. Op de hoogte blijven van nieuws, events en verhalen van I-stagiairs? Volg ons op LinkedIn en Instagram!