Workshop Bewust Ambtelijk Vakmanschap

Als Rijksambtenaar werk je voor de maatschappij. Daarom is omgevingsbewustzijn een belangrijke vaardigheid voor iedere ambtenaar, zowel binnen je team en organisatie als richting de samenleving. Dit verkennen we met elkaar in de workshop bewust ambtelijk vakmanschap waar je tools en inzichten krijgt om je omgevingsbewustzijn te vergroten.

Waarom deze workshop?

Tijdens de workshop doen we een aantal mindfulness oefeningen. Een oplaadmoment voor jezelf én voor je ambtelijke vakmanschap. Na afloop van de workshop weet je ook hoe je jouw reflecterend vermogen kunt vergroten, bewuster keuzes kunt maken en meer impact kunt maken.

Wat is ambtelijk vakmanschap?

Het is belangrijk dat we werken vanuit vertrouwen, dat we open kunnen zijn naar onze omgeving én naar elkaar. Die openheid is enerzijds vastgelegd in regels rondom transparantie en de algemene beginselen van behoorlijk bestuur, anderzijds vraagt het van ons een open en nieuwsgierige houding. Dat we aandachtig en zonder vooroordelen luisteren naar elkaar en naar onze stakeholders. En dat we reageren op een respectvolle manier en signalen doorgeven, ook als we het ergens niet mee eens zijn of als het ongemakkelijk wordt.  

Bewustzijn kan helpen om die open houding (verder) te ontwikkelen. Daarnaast helpt het om te leren omgaan met de dilemma’s en uitdagingen die komen kijken bij het in verbinding staan met de samenleving, met je collega’s en met jezelf. Door bewuster te werken kun je ook meer vitaliteit en werkplezier ervaren.

Meer weten over de mogelijkheden? Stuur ons een bericht via mindfulrijk@rijksoverheid.nl