Over ons

Mindful Rijk is het expertise centrum voor Mindfulness en Positieve Psychologie binnen de Rijksoverheid. We richten ons op de menselijke kant en het gedragscomponent van strategische veranderopgaves door het reflectieve en adaptieve vermogen van Rijksmedewerkers, teams en organisaties te vergroten. Hierdoor groeit aantoonbaar de veerkracht en bevlogenheid.

We zijn opgericht in 2018, geïnspireerd door het Strategisch Personeelsbeleid Rijk 2025, omdat we zagen dat mindfulness en positieve psychologie aantoonbaar bij kan dragen aan een meer inclusieve, wendbare, veerkrachtige en bevlogen Rijksoverheid. Door dit binnen het Rijk te organiseren kunnen we beter aansluiten bij de veranderde behoeftes van Rijksmedewerkers en organisaties. Inmiddels bedienen we steeds meer Rijksorganisaties in het realiseren van hun veranderopgaves.

Wij richten ons op de volgende activiteiten:

Trainingen en Workshops | reflectief en adaptief vermogen vergroten door toepassing van mindfulness en positieve psychologie in het werk.
Train de Trainer | Rijksmedewerkers opleiden tot gecertificeerd trainer in organisaties.
Impactmeting en onderzoek | Impactonderzoek om inzichtelijk te maken hoe interventies bijdragen aan organisatiedoelstellingen.
Communicatie en Community | Een ecosysteem creëren binnen het Rijk waarin reflectief vermogen ontwikkelen centraal staat. Productontwikkeling | Dienstverlening ontwikkelen en verbeteren voor- en door Rijksmedewerkers, voor de beste aansluiting met veranderopgaves binnen het Rijk.  

Missie en visie van Mindful Rijk

Team Mindful Rijk

Inge Witkamp

Founder van Mindful Rijk
Lees meer over Inge Witkamp

Bart Hansma

Adviseur en Trainer
Lees meer over Bart Hansma

Marjolein de Ridder

Adviseur en trainer bij Mindful Rijk
Lees meer over Marjolein de Ridder