Koppelen via roepnaam

Video 3 van 5 uit de reeks 'KWIV - Aan de slag'. Het Kwaliteitsraamwerk Informatievoorziening – kortweg KWIV – brengt de kwaliteiten van IV-professionals eenduidig in kaart. In deze videoreeks leggen we uit hoe het KWIV werkt en hoe je een IV-functie aan een KWIV-profiel koppelt. Video 3 vertelt je hoe je aan de hand van een roepnaam, een IV-functie koppelt aan een KWIV-profiel.

In deze video leggen we uit hoe je een IV-functie koppelt aan een KWIV-profiel. We hebben het dan over de inhoudelijke koppeling. Dus welk KWIV-profiel past het beste bij de IV-functie. Het inhoudelijk koppelen kan op twee manieren: aan de hand van de roepnaam, of via het overzicht op tabblad 4. Koppelen aan de hand van de roepnaam is het meest direct. We leggen in deze video uit hoe dit moet.

De roepnaam van een IV-functie weerspiegelt de specifieke IV-werkzaamheden en gebruik je in de dagelijkse omgang en staat bijvoorbeeld in je e-mailhandtekening. EŽn IV-functie binnen de Rijksoverheid kan veel verschillende roepnamen hebben. Via een paar stappen bepaal je welk KWIV-profiel bij de roepnaam van de IV-functie het beste past.

Ga naar tabblad 2. Roepnaam Ð KWIV-profiel Ð en dan naar de rode kolom: van roepnaam naar KWIV-profiel. Klik op het filter en type de roepnaam van de IV-functie in. Er verschijnen nu ŽŽn of meerdere KWIV-profielen die bij deze roepnaam passen. Ga weer terug naar tabblad 1. KWIV-profiel en zoek de KWIV-profielen ŽŽn voor ŽŽn op. Hoe dit moet, zie je in video 2. ÔEen KWIV-profiel bekijkenÕ.  Lees bij ieder KWIV-profiel de algemene beschrijving onder Toelichting in kolom L. Vergelijk de beschrijvingen. Bepaal welk KWIV-profiel het meest overeenkomt met de IV-functie die je wilt koppelen. Je hebt de IV-functie nu inhoudelijk gekoppeld. Deze koppeling dient vervolgens geregistreerd te worden in P-Direkt.

Kun je de roepnaam niet vinden in het KWIV, bekijk dan video 4. ÔKoppelen via het overzichtÕ.