Voordelen rijksorganisaties

Loopt jouw rijksorganisatie tegen digitaliseringsvragen aan? En wil je weten of het hoger onderwijs deze kan oppakken? Het I-Partnerschap biedt een breed palet van mogelijkheden om samen te werken met het hoger onderwijs, kennis te delen en van elkaar te leren. Ook jij kunt hiervan profiteren: via de Taskforce I-Partnerschap heb je snel en makkelijk toegang tot de allerlaatste kennis en de nieuwste generatie IT-talent van het hoger onderwijs.

De taskforce helpt je digitale vraagstukken te vertalen naar goede opdrachten voor het onderwijs en zorgt voor een match met hogescholen en universiteiten. De taskforce weet de weg, helpt bij de formulering van je vragen en smeedt slimme verbindingen. Ook verbindt de taskforce collega-overheden door de onderlinge kennisuitwisseling te ondersteunen.

Voordelen voor het Rijk

  • Toegang tot de allernieuwste IT-kennis
  • Innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken
  • Kansen voor slimmere digitale dienstverlening
  • Aantrekken van de nieuwste generatie IT-talent

“Door vraagstukken te verbinden, goede voorbeelden te laten zien en kennis te delen, bouwen we de onderlinge samenwerking verder uit. Zo staat er een aantal innovatielabs in de steigers en vangen we vraagstukken in mooie effectieve praktijkopdrachten voor het hoger onderwijs. Dit doen we vanuit verschillende regio’s en door het versterken van bestaande goedlopende initiatieven.”

Cocky de Wolf en Marc-Jan Kraaijenzank, programmamanagers I-Partnerschap