Staatssecretaris dringt aan op continue educatie voor versterken digitale vaardigheden

In haar recente terugblik op de South by Southwest (SXSW) conferentie in Austin benadrukte staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering Alexandra van Huffelen de dringende noodzaak voor opleidingen en ontwikkeling op het gebied van digitalisering. Met de opkomst van Artificiële Intelligentie (AI), Generatieve AI (GenAI), en immersieve technologieën, wordt het belang van continue educatie steeds belangrijker, stelt Alexandra. Alleen dan kunnen we de uitdagingen van de digitale transitie het hoofd bieden en er ons voordeel mee doen.

‘Het is essentieel dat we deze technologieën nu begrijpen en kunnen toepassen. Continue educatie is daarom onmisbaar. Alleen dan kunnen we bijblijven in de snel evoluerende wereld en er de vruchten van plukken', aldus Alexandra van Huffelen

Beeld: ©BZK / Ben Houdijk
Van Huffelen dringt aan op continue educatie voor versterking digitale vaardigheden. Lees artikel met terugblik SXSW (South by Southwest conferentie)

Op zoek naar nieuwste ontwikkelingen

Zes dagen lang dompelde Alexandra van Huffelen zich onder in het South by Southwest (SXSW) festival in Austin. Ze was op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en technieken. Wat kun je daarmee als overheid? Hoe kunnen we nieuwe technologieën inzetten ten gunste van de samenleving? Welke kansen en risico’s brengt dat met zich mee. En wat vraagt dat van onze ambtenaren?

Lees het volledige artikel op de website van RADIO.